Nieuwe Meneer de Uil Barrel Aged serie op komst

uiltjeBrouwerij het Uiltje bracht onlangs zijn Barrel Aged serie uit van de Meneer de Uil Imperial Stout. Een groot succes, zo vertelt brouwer en eigenaar Robbert Uyleman. Enkele soorten zijn her en der al uitverkocht.

‘De vaten die ik gebruik heb ik ook weer via via via en was best even zoeken. Ook ben ik naar Schotland geweest en heb ik via een destilleerder vaten kunnen bemachtigen. Deze moeten nog naar Nederland toe, maar dat worden zeker leuke, bijzondere dingen’, vertelt Robbert.

‘De rode wijn vaten die ik heb, heb ik ook zelf in de Dordogne in Zuid Frankrijk opgehaald. Met busje erheen en heb er meteen een vakantie aan vastgeplakt. Met de barrels probeer ik ook wat anders te doen dan alleen maar Islay-vaten (Caol Ila, Ardbeg, enz).’

Volgende week begint Uyleman met het brouwen van de nieuwe Meneer de Uil en zal worden gerijpt op vaten van de volgende whiskydestilleerderijen:

  • Bowmore
  • Mortlach
  • Isle of arran / lochranza
  • Bruichladdich
  • Bunnahabhain

De nieuwe serie zal in het najaar verkrijgbaar zijn.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *