Nieuwe Wijchense brouwerij Wijchense Schòne presenteert eerste bier ‘Blonde Dern’

Blonde Dern

Het was voor het laatst in 1935 dat het Gelderse Wijchen een eigen brouwerij had. Sinds kort probeert Wijchense Schòne dat gapende gat op te vullen. ‘Blonde Dern’ is het eerste wapenfeit van de brouwerij en verschijnt volgende week in beperkte oplage.

Tussen een weizen en een blond

Blonde Dern houdt het midden tussen een weizen en een blond bier en is onder andere gebrouwen met tarwemout. Het bier bevat 7 procent alcohol en heeft volgens de brouwer frisse, sprankelende smaak die het in alle seizoenen prima moet doen.

Wil je het bier in zijn jongste staat proeven, dan moet je naar Café Anneke. Daar wordt vrijdag 18 april om 20.00 Blonde Dern officieel gelanceerd. Ook zal de website wijchenseschone.nl vanaf dan te bezoeken zijn.

Bier als achternaam

De brouweij Wijchense Schone is dit jaar opgericht door twee hobbybrouwers, Haike Toonen en Paul Bier. Haike heeft zo’n 25 jaar ervaring, Paul is wat ‘groener’ met een jaar brouwervaring. Zijn achternaam zou een van de redenen zijn waarom hij met brouwen is gestart. De brouwerij wil unieke bieren in de markt zetten die allemaal een authentieke Wijchense naam dragen. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Sint Servattumus in Schijndel.

blondedern

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *