Recensie: Tankard – Brouwerij Frontaal

foto 1 (2)Anno 2014 is het voor bierfreaks zoals wij steeds makkelijker om je eigen bier te brouwen. De brouwspullen en grondstoffen zijn vrij gemakkelijk te krijgen tegenwoordig, ook door de vraag naar speciaalbier wordt groter. Kleine (micro) brouwerijen rijzen als paddenstoelen uit de grond, maar een goed bier brouwen is niet zo gemakkelijk. Door de toename van brouwerijen is ons land is het soms lastig jezelf te onderscheiden. Jaarlijks komen er diverse brouwerijen bij, hobbybrouwers niet eens meegeteld.

Onlangs kwam ik de kleine brouwerij Frontaal tegen uit Breda. Brouwer Roel Buckens staat net op het punt om  zijn amateur biertjes wat commerciëler op de markt te zetten. Zijn brouw keuze is opmerkelijk, een Imperial Coffee Oatmeal Stout, een Red Rye Pale Ale, een American IPA en een Session Ale die smaakt als een hopbom, kijk dat klinkt goed. Vier bijzondere bieren waarmee Brouwerij Frontaal zich onderscheidt ten opzichte van veel andere brouwers. Aangezien ik wel houd van een bijzonder of extreem bier sprak ik met Roel over zijn brouwerij en hij wilde me graag zijn bieren laten proeven.

Ik proefde de Tankard, een Session Ale van 3.9% maar zwaar gedryhopt met Amarillo, Centennial en Cascade hop. Het bier oogt mooi troebel hierdoor. De geur is geweldig, net of je een hopboeket ruikt, bloemig, citrus, grapefruit, mandarijn en dennen (pine). Erg prettig voor een mooie zomerse dag.
Je verwacht in de smaak ook een enorme hopknaller, maar dat valt gelukkig mee: het is natuurlijk ook een lichte Session Ale. Het bier drinkt heerlijk weg maar de smaak blijft mooi in de mond hangen, maar niet vervelend. Gewoon lekker! Het etiket is natuurlijk prachtig ontworpen! Dit is uniek, het lijkt bijna niet eens op een bierlabel, heel erg artistiek. Erg goed gedaan!

Misschien dat het bier voor het groot publiek nog een klein beetje bij geschaafd zou moeten worden voor iets meer balans maar dan weet ik zeker dat de Tankard zich kan meten met de Emelisse 2.5% en de Rooie Dop 24/7. De Tankard maakte op mij meer indruk dan deze twee zojuist genoemde bieren.

De bieren van Brouwerij Frontaal zijn nog niet commercieel verkrijgbaar op dit moment. Maar voor meer informatie kun je terecht op https://www.facebook.com/BrouwerijFrontaal

frontaal

Comments

comments

2 thoughts on “Recensie: Tankard – Brouwerij Frontaal”

  1. Pingback: Recensie: Uilskuiken – Het Uiltje
  2. Trackback: Recensie: Uilskuiken – Het Uiltje
  3. Pingback: Recensie: Billiard - Brouwerij Frontaal - BierNetwerk - voor de bierliefhebber
  4. Trackback: Recensie: Billiard - Brouwerij Frontaal - BierNetwerk - voor de bierliefhebber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *