Ölofsson Brewing en Cervejaria Treze maken collaboration brews met lokale ingrediënten

Cervejaria Treze een microbrouwerij uit Sao Paulo gaat een samenwerking aan met Ölofsson Brewing uit Malmö (Zweden) om met elkaars ingrediënten een aantal collaboration brews te maken. Beide brouwerijen zijn nog maar relatief klein, met deze samenwerking proberen ze de lokale craft beer scene beter op de kaart te zetten. treze-ölofssonEduardo Marques van Cervejaria Treze leerde Mathias Olofsson 3 jaar geleden in Amsterdam kennen. In die tijd waren ze beide nog amateur brouwers en hadden ze nog geen idee dat ze 3 jaar later in hun thuis land een eigen brouwerij zouden hebben. Toen ze beide terugkeerde naar hun eigen land kwam al snel het idee om met lokale ingrediënten samen enkele bieren te maken.

Afgelopen september werd Fat Michael gebrouwen, een Double Brown Ale met lactose waar er Mogiana koffie uit Brazilië bij het nagisten is toegevoegd. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7.2% en heeft een flinke bitterheid door de koffie met een licht zoetige afdronk.

Vandaag (23 oktober) wordt het bier bij Bishop’s Arms in Malmö gelanceerd. Overigens zal Treze volgende week een collaboration gaan brouwen met Menno van Brouwerij De Molen. Wat voor bierdat  gaat worden is nog niet bekend.

Meer informatie over beide brouwerijen vind je hier:
Cervejaria Treze (www.facebook.com/cervejariatreze)
Ölofsson Brewing (www.facebook.com/olofssonbrewing) fatmichael_label

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *