Palm wil meeliften op populariteit van microbrouwers, verandert naam in Palm Craft Breweries

Palm Craft Breweries

Palm is niet een merk dat bierliefhebbers direct associëren met ambacht of spannende, authentieke bieren. Toch wil de Belgische brouwer zich wel degelijk een dergelijk imago aanmeten: het heeft zelfs zijn naam in Palm Craft Breweries veranderd, zo laat de brouwer in een persbericht weten.

Het blijft niet bij een naamswijziging. Ook werd een oude dorpsbrouwerij De Hoorn in ere hersteld. Hier kunnen de brouwers van Palm experimenteren met meer ‘ambachtelijke brouwsels’, die op de markt gebracht worden onder de vlag ‘Arthur’s Legacy’.

Cornet

Toch is de focus op meer experiment niet helemaal nieuw. Palm lanceerde enkele maanden geleden al het aparte bier ‘Cornet’. Dit bier is vernoemd naar de oude herbergier annex bierbrouwer van de dorpsbrouwerij. Volgens de brouwer is het een zwaar, droog en blond bier met houttonen dankzij lagering. Daarmee refereert het naar de oude legende, volgens welke de brouwer een speciaal bier voor de lokale edelheer brouwde dat rijpte op kleine houtenvaatjes liet rijpen in kasteel Diepensteyn. Het bier bevat 8,5 procent alcohol.

Ingrediëntenmeesters

Ook intern gaat er het nodige op de schop. Zo heeft Palm vier ingrediëntenmeesters aangesteld, verantwoordelijk voor respectievelijk de kruiden, hop, fruit en hout. Dat moet de kwaliteit van de bieren naar een hoger plan tillen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *