Recensie: Eva – Vrouwen en Bier

biervrouw

Jaren maar dan ook jaren geleden was het zeer normaal dat de nonnen lekker aan het bier zaten.  Beter gezegd ze zorgden er voor dat er überhaupt bier was. Ze brouwden het zelf in de abdijen en kloosters. Maar in de loop der jaren is er toch wel wat veranderd in de hoeveelheid bierconsumptie bij de vrouwen.

Zelf drink ik nu al jaren bier en ben ik niet zo’n fan van wijnen. Dat wil nog niet zeggen dat ik geen wijn lust, maar ik heb liever een mooi bier bij mijn eten dan een wijn. Gelukkig zie je heel langzaam aan dat er steeds meer speciaalbier te verkrijgen is in het restaurant, maar ook in de supermarkt.
Zo merk ik ook dat er langzaamaan ook steeds meer vrouwen speciaalbier drinken. Op een bierfestival ben ik echt niet de enige vrouw die met een lekker bier in de hand staat en ervan kan genieten. Dit vind ik leuk en goed om te zien.
Toch zijn er sommige die denken dat er nog wel veel meer vrouwen te bereiken zijn. Zo zijn er de verschillende bieren die door (en voor) vrouwen zijn gebrouwen. Dit zijn bijvoorbeeld de Tasty Lady (NL) en Eva (B). Dit laatste bier heb ik nu voor me staan.

Dit bier is gebrouwen door vrouwen bij brouwerij ’t Gaverhopke. Dit alles onder de noemer ‘Vrouwen en bier’, opgericht door Sofie Vanrafelghem.

Recensie van Eva - Vrouwen en Bier

Over het bier

Het etiket is vrij simpel, maar geeft veel informatie over het bier. Zo staan de namen van de dames die het gebrouwen hebben er op, de ingrediënten, waar het gebrouwen is en de EBU ( 30) en EBC ( 8) waarde. Ook lees ik dat ik te maken heb met een blond ambachtelijk bier van hoge gisting. In het midden prijkt mooi de naam Eva.

Als ik Eva inschenk in mijn glas ruik ik wat fruit, lichte hop en mout. Het bier heeft een mooi goudoranje kleur en is niet heel helder. De kraag is mooi wit en slinkt langzaam in. De hop die licht in de aroma naar voren komt proef ik ook als ik een eerste slok neem. Dit is zeker geen zoet biertje, maar een met een mooi bittertje erin. Dat verwacht je eigenlijk niet van een vrouwenbier omdat iedereen nou eenmaal denkt dat wij alleen maar van zoet houden. Stiekem verrast mij dit erg. Het mondgevoel is erg aangenaam en prettig omdat het vrij licht en een beetje romig is.

Zelf ben ik wel een tijdje zoet met dit bier omdat ik ondertussen nog een telefoontje krijg. En natuurlijk, als vrouwen onder elkaar duurt dat geen twee minuten. Het bier verandert er niet veel door naarmate hij langer open staat. Concluderend kan ik zeggen dat de balans goed ligt en dat het een goed doordrinkbaar bier is.

Toch weet ik nog zo zeer niet wat ik van dit bier vind. Het bier zelf is prima, dat zeker, maar waarom zouden we speciaalbier gaan verkopen dat alleen door vrouwen gebrouwen is?
Eigenlijk zou dit niet moeten hoeven. En zouden de grote jongens in Bierland eens meer moeten gaan kijken wie nou eigenlijk allemaal bier drinkt. Want volgens mij zijn er al veel vrouwen die door hebben dat speciaalbier ook lekker is.

Vrouwen weten ook waarom!

Brouwerij: ’t Gaverhopke
Soort: blond
Alcoholpercentage: 6,1%
Ingrediënten: Water, gerstemout, hop( East Kent Golding, Cascade, Hercules), gist

 

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd

Comments

comments

One thought on “Recensie: Eva – Vrouwen en Bier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *