Recensie: Beerze Brave

Beerze Brave fles en glas

Een paar maanden geleden maakte ik kennis met de bieren van Beerze. Persoonlijk had ik er toen nog nooit van gehoord. Misschien ook niet heel erg verwonderlijk, aangezien er door heel Noord-Brabant tig kleine brouwerijen gevestigd zijn. Zo’n gevalletje ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Als geboren en getogen Brabantse besloot ik me eens te wagen aan de Beerze Brave.

De bieren van Beerze worden geheel volgens familierecept gebrouwen bij brouwerij De Gouden Leeuw in Vessem, een klein dorpje ten westen van Eindhoven. De bieren danken hun naam aan de rivier de Beerze, die vlakbij de brouwerij stroomt.

De Beerze Brave is blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%. Brouwer Ivo Kaanen gebruikt voor al zijn bieren alleen aromahop. Voor dit bier zijn daar 3 verschillende soorten van gebruikt: Saaz, Tettnang en Hallertau.

Proefnotities

Geur: fruitig, citrus, stal, mout
Smaak: fris, citrus, mout
Mondgevoel: véél koolzuur, droog

Conclusie

Dit bier bevat ontzettend veel koolzuur. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Qua smaak is het bier mooi in balans, alleen wel wat vlakjes. Door het alcoholpercentage van 7,5% heeft het bier een goede body. Al met al is dit een prima blond bier zonder al te veel poespas en drinkt hij best lekker weg door de verfrissende smaak.

Beerze Brave

6.6

Geur

7.0/10

Smaak

7.0/10

Mondgevoel

5.5/10

Finish

7.0/10

Pros

  • Frisse smaak
  • Drinkt makkelijk weg

Cons

  • Erg veel koolzuur
  • Ietwat vlakke smaak

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *