Recensie: Funky Buddha – Last Snow

DLAL-FB-Cover

Het gras is altijd groener bij de buren, en zo denken we er soms ook zo over met bier. De Amerikaanse Craft Beer hype blijft continue maar groeien. Via diverse importeurs komen er steeds meer mooie Amerikaanse bieren naar Europa, toch is het via het ’trade’ kanaal nog vaak de beste manier om echt de pareltjes te kunnen proeven. Funky Buddha uit Oakland Park, Florida bestaat pas 2 jaar en hun bieren zijn enorm populair! Als ze dan ook nog eens een winterbier brouwen in de Sunshine state dan moet dit wel iets aparts zijn.
Een Coconut Coffee Porter op een manier zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Vol, dik, romig en geweldig in balans!

Proefnotities

Geur: de kokos in combinatie met chocolade en de koffie komt je al tegemoet bij het openen van de fles. Last Snow is een grote geurbom!
Mondgevoel: de body is vol en romig met een lichte beige schuimkraag.
Smaak: kokos en koffie gaan hand in hand in dit bier. Wat een smaak en balans voor een bier van maar 6% alcohol. Zoiets heb ik niet vaak geproefd. De afdronk geeft nog een kleine bittere kick waardoor het net lijkt alsof je in een luxe koffiezaak een dure kopje koffie zit te drinken.

Conclusie

Funky Buddha Last Snow is voor mij een van de mooiste bieren van dit jaar. Ondanks dat ik geen kokos liefhebber ben komen de smaken in dit bier geweldig tot zijn recht. Ik heb nog 2 dagen lang aan een lege fles zitten snuiven om nog even na te genieten van de heerlijke aroma’s van dit bier.

 

Funky Buddha Last Snow

9.2

Geur

9.0/10

Smaak

9.5/10

Mondgevoel

9.0/10

Finish

9.3/10

Pros

  • Mooi in Balans
  • Vol van Smaak
  • Bom van geur en smaak

Cons

  • Moeilijk verkrijgbaar in Europa

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *