Recensie: Brewdog – Paradox Isle of Arran

brew-dog-paradox-isle-of-arranDit bier heeft 4 maanden in de kast gestaan en elke keer dat ik de kastdeur opendeed en hem zag staan werd de verleiding erg groot. Eindelijk is het zo ver, dus hop van de bierkast, de bierkoelkast in!

ik had van te voren al zitten kijken, plannen, berekenen en als mijn berekening klopte zou dit mijn 500ste bier gaan worden.

Paradox

Eindelijk. Ik pak het bier uit de koelkast en ik maak hem open. De aroma’s die vrij kwamen deden mij denken aan whisky en een beetje rook. Laat ik toevallig fan zijn van beide. Het bier ingeschonken in een speciaal glas. Dit glas gebruik ik voor alle echte speciale bieren. Het is een Hertog Jan – Grand prestige glas. Dit glas heb ik lange tijd geleden van mijn vader gehad. Hij is erg dun wat ten goede komt van de smaak.

Terwijl ik het bier inschenk, krijg ik er steeds meer zin in! Het is een mooi zwart bier met een lichte bruinachtige schuimkraag die al vrij snelt verdwijnt. Het glas neem ik mee naar de woonkamer met een portie worst. Deze was vrij neutraal wat goed bij het bier paste.

Eerste slok

Het moment van de waarheid. Is het bier echt zo lekker als ik verwacht? Ik breng het glas naar mijn mond en neem een flink slok, ik laat het bezinken en trek de conclusie: GODDELIJK!
Een smaak explosie maar niks overheerst, alles is goed in balans. In de verte proef ik ook nog een vleugje vanille en wat hout. Wat goed kan kloppen omdat dit bier gerijpt is op IIsle of Arran whiskyvaten. Hierna volgt als snel de volgende slok, en nog steeds een smaakexplosie. Ik denk dat als dit bier iets warmer wordt, er nog meer smaak vrijkomt. Ik laat het bier even staan, erg lastig maar zeker de moeite waard. Ik proef karamel en chocolade, al is het echt subtiel. Dit is een uitstekende zondag. Heerlijk op de bank, muziek aan en genieten van dit bier.

Ik zit inmiddels op de helft en begin mij te realiseren dat hij bijna op is, en ik heb helaas maar één flesje. Gelukkig heb ik ondertussen een winkel gevonden waar dit bier verkocht wordt. Nog twee slokken en dat is hij helaas toch echt op. Dan is hij echt op.

conclusie

Ik ben blij dat dit bier mijn 500ste bier was. Voor mij erg duidelijk; een uitstekend bier van een prima brouwer! Dit is zeker een bier om in de gaten te houden, vooral omdat er vaak verschillende versies van uitkomen. En het zou toch zonde zijn die te moeten missen.

Op naar de volgende versie van Paradox!

Dit artikel is een gastbijdrage van Mitchell van der Elst

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *