Recensie: Davo Redneck

redneckDat de brouwers van Davo Bier niet van filtratie, pasteurisatie, additieven, natte sokken en James Blunt houden, wist ik al (dat staat namelijk op hun etiket), maar de aanprijzing “lekkerder dan je hete halfzus” op het flesje Davo Redneck maakte mij toch wel heel nieuwsgierig, ondanks het feit dat ik geen hete halfzus heb en ook niet op vrouwen val.

Maar wat is het eigenlijk voor bier? Na ernstige bestudering van het etiket kwam ik niet verder dan het alcoholpercentage van 5,5% en Categorie I. Er wordt wel een aanbevolen drinktemperatuur vermeld: “Colder than your ex-lover’s hart”. Dat er nog een “e” toegevoegd moet worden aan “hart” vergeef ik ze meteen, ik moet er wel om lachen.

Thuisgekomen het biertje dan maar even in de koelkast gestald, aangezien ik zelf geen hartverwarmende herinneringen aan mijn ex-lover heb en er vanuit ga dat ‘íe dus koud gedronken moet worden. Ondertussen maar even Googlen wat ik ga drinken…

Onbekend en Onvindbaar

Ik tik “Davo Redneck” in en kom bij The Davo Girls terecht, die Redneck Woman op YouTube hebben gezet. Ik kom erachter dat het een karaoke versie betreft, vals gezongen door een vrij stevige dame en een wat slankere dame-met-bril. Zo kom ik dus niet verder.

Op de Davo website vind ik alleen informatie over Whiplash, Surf ale en Tripel, de bekendste bieren van Davo. Niks meer te vinden over Redneck, ook niet op hun Facebookpagina. Ook de brouwerij wordt niet vermeld, al heb ik gelezen dat ze bij brouwerij Rodenburg in Rha brouwen. De ingrediënten zijn volgens het etiket water, gerstemout, tarwe, hop, gist, buskruit en democratie.

Bitter en Vlak

Ondertussen is mijn biertje aardig afgekoeld, dus ik neem de proef op de som. De kleur is een beetje amber, echt schuimen doet het niet zo (althans, het zakt vrij snel in). De afdronk is bitter, net als bij de andere Davo bieren. Ik vind dat niet erg, maar je moet ervan houden.

Na het bittertje valt de smaak een beetje weg. Ik had gehoopt op een licht tripel smaakje, maar het blijft vrij vlak. Jammer! Misschien is ‘ie daarom niet meer te koop?

De Davo tripel vind ik wel lekker, al hou ik het meestal bij 1 of 2 flesjes.

Hoe dan ook blijft het een goed initiatief van een paar enthousiaste stadsgenoten die ondertussen leuk aan de weg timmeren en hun brouwsels ook aan Jumbo en Mitra leveren en zelfs een eigen jaarlijks terugkerend Davo fest – ja, met één “e”- organiseren.

Maar wellicht mag het volgende biertje iets minder bitter en met een wat specifiekere smaak? Iets meer buskruit en iets minder democratie? Ik ben benieuwd….

Dit is een bijdrage van gastauteur: Susan Kleissen

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *