Brewdog introduceert nieuwe four pack; Russian Doll

Brewdog komt met vier nieuwe bieren onder de naam Russian Doll. De bieren zijn beschikbaar als four pack en bevatten alle vier dezelfde ingrediënten. Door per bier andere verhoudingen te gebruiken ontstonden er vier verschillende biersoorten; Pale Ale, IPA, Double IPA en een Barley Wine.

RussianDoll11Mout

Brewdog gebruikt Pale mout voor de nodige suikers bij het brouwproces. Door hier per bier steeds iets meer van te gebruiken krijg je een hoger alcoholpercentage. Verder bevatten de bieren cara en dark crystal mout.

Hop

Een ander belangrijk ingrediënt is natuurlijk hop. Voor hun Russian Doll gebruiken de Schotten vier soorten; Simcoe, Centennial, Cascade en Citra. Volgens Brewdog zijn alle vier de bieren echte hopbommen en hebben ze vooral gevarieerd door andere technieken te gebruiken zoals ‘whirlpooling’ en ‘dryhopping’.

Hierdoor ligt de nadruk bij de Pale Ale op citrusfruit en bij de IPA op tropisch fruit en sinaasappel. De twee zwaardere bieren, de Double IPA en Barley Wine, bevatten tonen van fris steenfruit, hars en jam.

IPA is dead

De Russian Doll is niet de eerste bijzondere four pack van de Schotse brouwer. Met hun ‘IPA is dead’-serie experimenteerden ze al eerder met ingrediënten. Dit leverde vier verschillende IPA’s op, gebrouwen met een enkele unieke hopsoort.

De Russian Doll is inmiddels verkrijgbaar in Brewdog’s eigen online shop. Wanneer en waar de bieren in ons land verkrijgbaar zijn blijft bij het Schotse merk altijd de vraag. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd en proberen zeker een doosje te bemachtigen. Als dit lukt kun je op de site uiteraard een recensie verwachten.

eccd311f071a529078fb5535bd026cd6_36075

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *