Recensie: De Koninck – Wild Jo Blond

foto-koninck

Bierbrouwerij De Koninck was toe aan een nieuw imago. Als we terug denken aan vroeger, dan weten we allemaal als bierliefhebber dat we onze zoektocht naar speciaalbier begonnen met een “Koninckje”. een Amber bier die wat weg had van de Palm maar wat meer body en smaak had dan zijn concullega. De brouwerij die gevestigd zit in Antwerpen valt al geruime tijd onder de paraplu van Duvel, dit moederbedrijf vond het vooral tijd voor een nieuwe imago. Zeker gezien de ‘Craft Beer Revolutie’ die nu een paar jaar aan de gang is.

LAN_80013258747209_1Het logo, de bier etiketten en de website werden grondig aangepakt en Bierbrouwerij De Koninck werd Stadsbrouwerij De Koninck van Antwerpen.
Naast de bekende amber had De Konick al geruime tijd de Triple D’Anvers en nu sinds deze week is de Wild Jo Blond op de markt.

Wild Jo is een blond bier met een alcoholpercentage van maar 5,8% en bevat een wilde Brett-gist. De naam van het bier is genoemd naar Joseph van den Bogaert, een van de herstarters van de brouwerij na WO1. En met ‘Wild’ wordt er natuurlijk verwezen naar de wilde gist.

DSC_7037__wildJo_bottling-620x414Wat opvalt bij het inschenken van het bier is de matige schuimkraag, wellicht heb ik niet geheel het juiste glas gebruikt maar het bier zou volgens het etiket een flinke schuimkraag moeten bevatten. Het bier is goudgeel van kleur en heeft een minimaal zuurtje in de geur. Verder ruik je relatief weinig. Bij de eerste slok valt gelijk het hoppige karakter op, dit komt zelfs nog meer naar voren dan de zurigheid van de brett-gist. De hop levert in dit bier vooral bloemigheid op en een klein bittertje. Duidelijk is dat dit bier vooral bedoelt is als bier voor een zonnig dag. Het bier is nog erg jong en vers en de zurigheid zal zich na gelang de leeftijd van het bier in de fles zich wel meer gaan ontwikkelen. Dit is prettig voor de bierliefhebbers, die de keuze daarin kunnen maken om meer voor de zurigheid te gaan of voor de bitterheid.

De Wild Jo drinkt ontzettend lekker weg, Stadsbrouwerij De Koninck heeft een leuk bier op de markt gebracht die ondanks zijn laag alcoholpercentage erg smaakvol is. Dit is een must voor iedere horecazaak in Nederland en België.

 

7.3

Geur

6.5/10

Smaak

7.8/10

Mondgevoel

7.3/10

Finish

7.7/10

Pros

  • Laag in alcohol
  • Vol van smaak
  • Mooi hopkarakter

Cons

  • Bier kan zich in negatieve zin ontwikkelen
  • Weinig schuim

Comments

comments

One thought on “Recensie: De Koninck – Wild Jo Blond”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *