Recensie: De Molen – Lentehop

De zon De molenschreeuwt buiten dat het lente is. Mijn tulpen staan al in bloei en ook de andere bloemetjes doen goed hun best. Helaas steekt de wind die erbij waait een stokje voor mijn plan dit biertje buiten te nuttigen.

De lentehop die ik in mijn bezit heb is gebotteld in februari 2012. Het wordt geadviseerd om dit biertje binnen twee jaar te drinken. Dus zag ik mijn kans schoon dat te doen.

Kleur: oranje-amber

lentehop

Bij het inschenken van deze lentehop valt me op dat de kleur dicht in de buurt komt van een amber. Het is net iets meer oranje. De schuimkraag die er bovenop ontstaat is vrij groot. De bovenkant is mooi glad en er zitten niet al te grote bellen in. De kleur is gebroken wit. Naarmate ik drink verdwijnt de schuimkraag en blijft er een dun laagje over.

Geur: lente!

De geur die vrijkomt doet me echt denken aan de lente. Ik ruik een frisse geur die erg neigt naar fruit. Ook  citrus komt naar boven. Ondanks dat ik binnen zit komt de lente zo via het glas alsnog mijn huiskamer binnen.

Bij het proeven komt de hop ook zeker naar voren. De hopvariëteiten die de Molen gebruikt heeft zijn: Premiant en Saaz. Allebei komen ze vanuit Tsjechië.

Ik had verwacht dat het een wat harder biertje was. Ik was dan ook verrast dat het een zacht gevoel achter liet in mijn mond. De citrus komt ook zeker terug als ik het aan het proeven ben. Ook aardse tonen komen terug in dit soepele biertje. Denk aan een regenachtige lente dag. De afdronk is dan weer een stuk bitterder maar wel mooi in balans. Met de 6,2 procent is dit een heerlijk biertje voor een mooie frisse lente dag.

Conclusie

Ik heb me nog niet zo verdiept in alle biersoorten. En internet vertelde mij dat dit een IPA is. Nu valt deze IPA bij mij zeker in de smaak. De Molen schijnt goed om te kunnen gaan met smaken in bier dus ben ook zeker benieuwd naar de rest van hun assortiment.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *