Recensie: Emelisse Barley Wine 2012 Buffalo Trace BBA

buffaloDe Nederlandse microbrouwerij Emelisse, gevestigd in Kamperland, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de beste brouwerijen van ons land. Vernieuwing en experimenteel lijken de kernwoorden voor deze brouwerij. Naast de standaard lijn zoals de Pilsner, Blond, Dubbel en Witbier brouwt Emelisse ook een DIPA, TIPA, BIPA, Smoked Rye IPA, Rauchbier, Espresso Stout en de White Label lijn. De White labels zijn bieren die na het brouwproces korte tijd worden gerijpt op allerlei (whiskey) vaten.

Buffalo Trace Bourbon

De Barley Wine van Emelisse, een zware ‘gerstenwijn’ met een alcoholpercentage van 12% en is enkele maanden gerijpt op Buffalo Trace Bourbon vaten. Buffalo Trace is een Bourbon Whiskey afkomstig uit Kentucky, USA. Deze bourbon wordt gemaakt van mais, mout en rogge en wordt daarna gerijpt op eikenhouten vaten.

De combinatie van een zoetige Barley Wine en de Buffalo Trace Bourbon maken de Emelisse Barley Wine 2012 Buffalo Trace Bourbon Barrel Aged (een hele mondvol) werkelijk een vloeibaar snoepje! De zoetigheid spat er af. Dit is werkelijk een bier om de gehele avond van te genieten.
Na het openen van de fles komt de geur van bourbon en vanille je al meteen tegemoet.
het bier is donkerrood van kleur, eigenlijk gelijk aan de kleur van de bourbon zelf, maar dit is toeval natuurlijk. Er is vrijwel geen schuimlaag, wat ook niet vaak voorkomt bij een Barley Wine, verder drinkt hij lekker stroperig.

Wat je verder proeft is karamel, vanille, toffee en een beetje rood fruit. Je moet wel een Bourbon liefhebber zijn om hier van te kunnen genieten. De Buffalo Trace Bourbon is behoorlijk aanwezig in het bier. Persoonlijk vind ik dit erg lekker! Deze Emelisse een van de beste bieren wat ik de afgelopen tijd gedronken heb.

Conclusie

Emelisse heeft weer een prachtig bier weten te brouwen. Dit bier is er wel een, om de hele avond van te genieten en absoluut geen door drinker. Hou je van zoetigheid en van Bourbon dan is deze absoluut een bier dat je gedronken moet hebben.

Verkrijgbaar onder andere via Het Biermoment

1382022

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *