Zware brand in tweede oudste brouwerij VS

In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een hevige brand gewoed bij de Minhas Craft Brewery. De aanwezige werknemers bleven daarbij allemaal ongedeerd na een succesvolle ontruiming. Het bedrijf werd opgericht in 1845 als de Joseph Huber Brewing Company en is de tweede oudste brouwerij op het Amerikaanse vasteland.

09-19 Wisconsin 092De lokale brandweer kreeg omstreeks halfdrie ’s middags een oproep dat er een brand was uitgebroken. Volgens de korpschef sloegen de vlammen uit de ramen van de derde verdieping toen ze ter plaatse kwamen. Op het moment van de brand waren er 20 à 30 mensen verspreid over het gigantische gebouw, dat ruim drie stratenblokken inneemt. Iedereen kon veilig en wel worden geëvacueerd.

Volgens Ravinder Minhas, de nieuwe eigenaar van de brouwerij sinds 2006, was de brand ontstaan nadat vers aangebracht isolatieschuim om nog onduidelijke reden vlam vatte. Volgens hem is er “enkel schade aan delen van de brouwerij die niet essentieel zijn bij het productieproces” en hij verwacht “zeer snel terug draaiende te zijn”.

Minhas is de elfde grootste brouwerij in de Verenigde Staten, en de tweede oudste. Het heeft verschillende merkbieren, maar fungeert ook als contractproducent voor verschillende andere brouwers.

Dit artikel is een bijdrage van gastauteur: Dennis Vansant

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *