Recensie: Gulpener / Het Uiltje – Jolly Roger

Het komende jaar zal Gulpener met vier verschillende craft beer brouwerijen een collaboration brew uitbrengen. De eerste variant uit deze reeks bieren is in samenwerking met Het Uiltje en draagt de naam ‘Jolly Roger’.

Van origine is Gulpener natuurlijk een redelijk traditionele brouwerij. Het is echter niet de eerste keer dat zij kiezen om wat meer te experimenteren tijdens het brouwen. Zo lanceerden zij al eerder de ‘Gulpener Speciale Edities’ met onder andere een ijsbock en een sour ale genaamd ‘Zwarte Ruiter’.

IMG_9201

Jolly Roger is een DIPA met een alcoholpercentage van 8%. Het bier is gebrouwen met een flinke hoeveelheid Amerikaanse hop en zijn er rode pepers toegevoegd tijdens het brouwproces.

Proefnotities

Geur: Peper, hoppig, fruitig, kruidig
Smaak: Peer, perzik, mout, subtiele peper, bitter, citrus
Mondgevoel: Licht prikkelend

Conclusie

Het gebruik van Amerikaanse hop is duidelijk terug te proeven. Deze DIPA heeft mooie fruitige tonen van peer en perzik en daarnaast een mooie bittere afdronk. Bij andere bieren die gebrouwen zijn met rode peper, wil deze nog weleens te overheersend zijn. Dat is bij Jolly Roger absoluut niet het geval. Persoonlijk had dit van mij best meer naar voren mogen komen, zeker ook gezien de vermelding van ‘Spicy DIPA’ op het etiket. Al met al een mooie brouw van Gulpener en Het Uiltje, maar ook weer niet ontzettend briljant.

Gulpener / Het Uiltje - Jolly Roger

6.9

Geur

7.0/10

Smaak

7.0/10

Mondgevoel

6.5/10

Finish

7.0/10

Pros

  • Stevig gehopt bier
  • Makkelijk verkrijgbaar
  • Betaalbaar

Cons

  • Rode peper redelijk subtiel

Comments

comments

One thought on “Recensie: Gulpener / Het Uiltje – Jolly Roger”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *