VandeStreek lanceert de eerste Nederlandse Alcoholvrije IPA!

Playground-Alcoholvrij-webBier zonder alcohol wordt in Nederland alleen door grote pilsbrouwerijen gebrouwen, en om het extra aantrekkelijk te maken wordt er vaak ook nog suiker en limonade aan toegevoegd zodat het alcoholvrije Radler genoemd kan worden. Er is tot nu toe nog geen enkele kleine Nederlandse ‘Craftbeer’ brouwerij die zich heeft gewaagd aan het brouwen van een alcoholvrij bier bomvol smaak.

VandeStreek bier is een Utrechtse brouwerij, gestart door twee broers Sander en Ronald van de Streek. “Op dit moment werken we aan de Playground Serie. Een serie bier waarbij we  op zoek gaan naar nieuwe verpakkingsvormen, nieuwe ingrediënten, bieren om te mixen en nieuwe technieken om toe te toepassen” vertelt Ronald. “De uitdaging om een modern Alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak is goed gelukt al zeg ik het zelf.” De techniek en brouwmethodes om een alcoholvrij bier te kunnen brouwen hebben Sander en Ronald van de Streek geleerd van een bevriende Duitse brouwmeester.  Aldus de website.

Het zijn drukke tijden bij vandeStreek bier – “Momenteel zitten we in de afrondende fase van de opbouw van onze gloednieuwe brouwerij in Utrecht” zegt Sander. “Met onze nieuwe brouwerij hebben we onze eigen ultieme speeltuin weten te creëren waar we nóg meer Playground bieren gaan brouwen.”

De Alcoholvrije IPA is, zoals alle Playground bieren, in eerste instantie beperkt beschikbaar en wordt bij succes opnieuw gebrouwen.
In de week van het Nederlandse bier – tijdens de open brouwerijdagen zal de brouwerij officieel worden geopend. Ronald: “Dat vieren we met bier gebrouwen op de nieuwe locatie!”

Playground Alcoholvrij

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *