Recensie: Jai Alai IPA – Cigar City Brewing

jaialaiBier uit blik, tja persoonlijk ben er ik nog nooit zo fan van geweest. Maar hoe vaker je het drinkt om minder ‘vervelend’ dat het gaat worden.
Maar dan… speciaalbier uit blik? Dat is bijna de biergoden vragen over vervloeking! Of toch niet? Bij Cigar City in Tampa, Florida denken ze er namelijk heel anders over. Hun meest verkochte bier is de Jai Alai IPA. Dit bier is vrijwel altijd trending op Untappd, en heeft de voorkeur om vanuit blik te drinken. Volgens de brouwers blijft het bier donker en de hop wat langer vers. De bottle datum vind je aan de onderkant van het blikje. “Drink Fresh” staat er beschreven. Een Amerikaan drinkt zijn bier liever zo vers mogelijk, zeker een IPA. Logisch natuurlijk, de hop die gebruikt is voor het bier is tenslotte een vers plantaardig product en levert een groot deel van de smaak aan het bier. Overigens is de Jai Alai ook gewoon op fles te verkrijgen.

Smaak en Aroma

Bij het openen van het blikje komen de heerlijke citrus en hoparoma’s je tegemoet! Wow, dat is wel even wat anders dan je blikje Heineken of andere platte pils. Heb het bier wel netjes uitgeschonken in een glas, wil tenslotte wel zien wat de kleur en textuur is van het bier. Mooi vol oranje (zie foto). Het bier is een perfecte Amerikaanse IPA, vol fruitig, lekker bitter maar niet ‘overdone’. Juist door de fruitigheid vind ik deze IPA echt te gek.

Verkrijgbaarheid

Jammer dat de Jai Alai zo lastig te verkijgen is hier in Nederland. Dit blikje heb ik gekocht in Parijs, maar echt goedkoop was hij niet. Cigar City Brewing heeft nog niet een goede export richting Nederland. Kan wel zo zijn dat in Belgie bij enkele groothandels afentoe de Jai Alai wel te verkrijgen kan zijn. Het is even zoeken maar als je hem ergens vind is het zeker aan te raden om een blikje mee te nemen!

De Jai Alai IPA is een geweldig Amerikaanse IPA, fris, frutig, hoppig en zeer mooi in balans. Absoluut een topper onder de speciaalbieren. Nooit gedacht dat ik nog zograag een bier uit blik zou willen drinken!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *