Recensie: Jopen Zwart Witte

df0ba909fda2694b51f32c960b0eebc210915c14De Jopen brouwerij uit Haarlem een heeft zeer breed assortiment aan bieren, sommige traditioneel, anderen weer experimenteel. Van seizoensbieren tot limited editions, Jopen weet altijd de bierliefhebber te verrassen.
Jopen won begin deze maand nog vijf medailles tijdens de World Beer Awards voor de Jopen Bock, Jacobus, Extra Stout, Jopen Johannieter en de Adriaan.

Jopen Zwart Witte is in oktober 2013 het ABT bier van de maand en exclusief verkrijgbaar bij 40 cafés in Nederland die aangesloten zijn de Alliantie van Bier Tapperijen.
Zwart Witte is een Porter  en is bedacht door Arjan Witte (winnaar van de ABT proeverij van 2012), en dankt zijn naam dus aan de kleur van het bier en de achternaam van de bedenker.

Smaak en Balans

jopen-logoDe Zwart Witte is een mooi volle Porter met een alcoholpercentage van 6,7%. Voor het bier is er gebruik gemaakt van de hopsoorten Hallertau Tradition, East Kent Golding en Admiral. Echt hoppig smaakt het bier niet. Wat vooral de boventoon voert is de smaak van chocolade en vanille. Deze porter hangt zwaar tegen een chocolate stout aan.
Blijkbaar zijn er zelfs Chipotle pepers toegevoegd, maar dit is mij niet opgevallen in de smaak van het bier. De Zwart Witte is lekker zacht en mooi vol, daarnaast drinkt hij lekker weg en is een perfect bier voor de oktobermaand.

Jopen Zwart Witte is een bijzonder mooi bier en alleen deze maand via de tap verkrijgbaar als ABT van de maand. Deze porter zal niet door Jopen op fles worden uitgebracht.  Wil je hem nog proeven? Ben er dan snel bij!

Soort: Porter

Kleur: Zwart

Alcoholpercentage: 6,7%

 

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *