Recensie: Trainhopper (LOC Brewery)

Trainhopper van LOC BreweryLOC Brewery is een jonge Tilburgse brouwerij die vrijwel uitsluitend bieren brouwt
naar Amerikaans voorbeeld. De naam ontlenen ze aan hun locatie: een oude locomotiefloods. Het vaste assortiment bestaat uit een IPA, een session IPA, een imperial stout en deze double IPA. Wat dat betreft vertoont LOC een signatuur vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Het Uiltje.

Trainhopper is hun amberkleurige double IPA, op smaak gebracht met citra-, amarillo- en mosaic-hop. De stijl is zoals verwacht erg fruitig, met een sterke nadruk op bittere citrusschillen en grapefruit en een redelijk intense, bittere afdronk.

Proefnotities

Geur: Mandarijn, sinaasappelschil. na een tijdje: ananas
Smaak: Eerste aanzet is zoet, caramel. Die smaak vloeit al snel uit in bittere citrusschillen. Sinaasappelschil, grapefruitschil, maar altijd met het zoetje op de achtergrond.
Mondgevoel: Het bier een goede hoeveelheid koolzuur: niet te veel, niet te weinig. Mede daardoor is het mondgevoel romig, maar toch fris.

Conclusie

Trainhopper blijft netjes binnen de lijntjes van wat we kennen van Amerikaanse IPA’s. Verwacht geen verrassingen, wel een nadruk op bitterzoete citrussmaken. Voor de liefhebber van een intense citrussmaken en een ‘bek vol grapefruit’ heb je aan dit bier een prima uitvoering.

Trainhopper

7.9

Geur

7.5/10

Smaak

8.0/10

Mondgevoel

8.0/10

Finish

8.2/10

Pros

  • Lange finish
  • Volle, bitterzoete smaak
  • Alcohol goed geïntegreerd

Cons

  • Weinig origineel

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *