Start-up Next Glass neemt Untappd over

Untappd overname Next GlassUntappd is razend populair onder bierliefhebbers. Maar de makers waren altijd semi-professionals, met andere werkzaamheden naast hun werk voor het sociale medium. Tot vandaag: Untappd is overgenomen door start-up Next Glass. Dat melden de makers van de bierapp op hun blog.

Next Glass is maker van de gelijknamige app, waarmee je bieren en wijnen kunt inchecken. De app geeft vervolgens aanbevelingen op bieren die volgens de makers passen bij jouw voorkeuren.

De overname is goed nieuws voor Untappd, aldus de huidige ontwikkelaars. Concrete wijzigingen staan nog niet op de agenda. Untappd behoudt althans voorlopig zijn naam en functionaliteit. Maar de ontwikkelslagkracht en -snelheid is volgens hen door de overname enorm toegenomen.

This means you will get new updates, cool features, and even more badges, faster. There will be no rebranding, name changing, or abrupt pivots. We will continue just as we have, building a world class social community for beer drinkers – only at a much quicker pace.

Volgens de makers van Untappd keken ze al enige tijd naar mogelijkheden om van de app en het netwerk een fulltime business te maken, maar de opties waren nooit levensvatbaar genoeg. De oprichters en ‘breinen’ van het netwerk, CEO Tim Mather en CTO Greg Avola, behouden hun functie en blijven het roer achter Untappd, maar nu op fulltime basis. Daarnaast krijgen ze nu ook de mogelijkheid om meer personeel erbij aan te nemen.

Het zal ons benieuwen waar deze overname uiteindelijk toe leidt!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *