Recensie: Troubadour Westkust Black Imperial IPA

wk49792331Brouwerij The Musketeers is een vrij jonge brouwerij gelegen in het Belgische dorpje Ursel (tussen Gent en Brussel). Opgericht in 2000  door vier jonge Brouwingenieurs. Na lang zoeken besloten de brouwers voor hun bieren te kiezen voor de naam Troubadour.
In 2010 kwam de doorbraak toen The Musketeers een Gold Medal Award wonnen met hun Troubadour Blond in Chicago.

Hun jongste en nieuwste bier in de Westkust Black Imperial IPA. Een hele mondvol om zo maar te zeggen. Het bier is eigenlijk een kruising tussen een Imperial Stout en een IPA.
Het bier heeft een alcoholpercentage van 9,2% en is dus behoorlijk zwaar, zeker voor een IPA. Door de gebrande mout heeft het bier een pikzwarte kleur en bevat dit bier naast een flinke hopbitterheid (IBU: 45) vooral aroma’s en smaak van koffie, chocolade en vanille.
De combinatie met de flinke dosis hop en de gebrande mout maken deze Black IPA een behoorlijke smaakbom. Het bier blijft een behoorlijk lange tijd in je mond hangen. Zelfs als het glas leeg is blijft de smaak nog geruime tijd hangen. Een bier om lang van te genieten dus.

Het etiket heeft een mooi strakke uitstraling die perfect aansluit bij de labels van de andere Troubadour bieren. De Westkust is naast de 33cl flesjes ook in een grote 75cl fles te verkijgen.

De Troubadour Westkust Black Imperial IPA is een prachtig bier in de stijl van de Amerikaanse IPA’s. Juist de kruising tussen een Imperial Stout en een hoppige IPA maken dit bier uniek in zijn genre. The Musketeers is een brouweij van nu en van de toekomst! Ik beschouw de Westkust als mijn ontdekking van het jaar wat betreft Belgische bieren.

Comments

comments

2 thoughts on “Recensie: Troubadour Westkust Black Imperial IPA”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *