Godzilla bedenkers klagen brouwer Mechahopzilla aan

mechahopzilla-can_jpg-largeIn het Amerikaanse craftbeer landschap komt het wel vaker voor dat brouwers zich voor de naam van een bier laten inspireren door de popcultuur. Zo ook NOLA Brewing die zijn imperial india pale ale de naam Mechahopzilla mee gaf.

Tot groot ongenoegen van de Japanse studio Toho Co. Ltd die vindt dat de brouwerij hiermee de copyright van hun filmmonster schendt. De studio is de bedenker van popcultuur icoon Godzilla, die voor het eerst te zien was in de gelijknamige film uit 1954. Mechagodzilla is de mechanische tegenhanger van Godzilla en debuteerde in Godzilla vs. Mechagodzilla uit 1974. Volgens de studio maakt NOLA Brewing onrechtmatig gebruik van de herkenbaarheid en populariteit van de door hun gecreëerde personages. Ook is er volgens de studio geen toestemming gevraagd voor het gebruiken van het personage en weigerde de brouwerij te stoppen met het gebruik ervan nadat Toho dit geëist had.

Toho staat er overigens bekend om snel rechtszaken te beginnen tegen gebruikers van het Godzilla karakter, zo moest in de jaren 90 een Nederlandse maker van de korte amateurfilm Godzilla Vs. the Netherlands alle kopieën van de film vernietigen.

Hopelijk is dit geen voorbode van meer rechtszaken. De brouwers van Hopzilla en Dogzilla kunnen in ieder geval al vast nadenken over nieuwe namen voor hun bieren.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *