Recensie: Het Uiltje- Imperial Blablabla Auchroisk BA

Imperial blablabla BAEerder dit jaar verscheen de recensie van Imperial Blablabla Bunnahabhain BA. Er verscheen ook dezelfde tijd een editie van Imperial Blablabla Auchroisk BA.

Zoals het toevoegsel aan de naam, BA, al doet vermoeden heeft deze barley wine op Schotse Auchroisk-vaten gelegen. Auchroisk is een grote distilleerderij die voornamelijk whisky voor blends produceert. Toch brengt het ook enkele officiële bottelingen uit als single malt.

Auchroisk gebruikt zowel ex-sherry als ex-bourbonvaten en heeft een voornamelijk fruitige smaak. Zeer vermoedelijk gaat het hier om rijping op een Auchroisk-vat waar eerst bourbon in gezeten heeft, ex-sherryvaten zijn namelijk veel schaarser en duurder. Bovendien heeft het eindresultaat een honing-achtige smaak, wat duidt op een ex-bourbonvat van Amerikaans eiken. Rook en turf zijn bij Auchroisk afwezig. Die elementen vind je in dit bier dan ook niet terug.

Proefnotities

Geur: Typische houtgeur van vatrijping, karamel en heel licht drop
Smaak: Zoet, karamel, donkere chocolade, honing.
Mondgevoel: Dik in het begin, bijna fluweel in de afdronk, blijft plakken en droog.

Conclusie

Ik ben persoonlijk geen whisky-fan, maar de mooie subtiele hint die het aan dit bier geeft is wel heerlijk. Een mooi zacht bier wat, als het eenmaal op temperatuur is, ondanks zijn stevige alcoholpercentage heerlijk weg drinkt. Erg geschikt voor de koudere dagen van het jaar.

Volg Anna op Untappd:

Anna op Untappd

8

Geur

7.5/10

Smaak

7.5/10

Mondgevoel

9.0/10

Finish

8.0/10

Pros

  • Subtiele whiskysmaak
  • Barley wine met mooie zoetheid

Cons

  • Iets teveel alcohol in de smaak

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *