Recensie: VandeStreek – 6% Extra Herfst

fotoDe zomer loopt langzaam ten einde, ondanks dat het deze week nog zo’n 26 graden is beginnen de blaadjes al te vallen. Terwijl de Nederlandse brouwers druk bezig zijn met hun bockbieren zit menig bierliefhebber nog aan allerlei IPA’s, Imperial Weizeners en ongewenste radlers.

De Utrechtse brouwers van VandeStreek bieren zijn de gehele bockbieren massa voor met hun Extra Herfst. Een ‘bock’achtige variant op hun Extra Lente.
Nu ben ik totaal geen bockbier liefhebber, ik vind ze vaak te zoet, saai, plat en weeïg van smaak. Brouwer Sander verzekerd me ook dat dit geen bockbier is. Ook staat er geen ‘bock’op het etiket, maar ik ben toch enigs een beetje voorzichtig. Zou dit weer zo’n caramelzoetig bier zijn, of hebben de jongens van VandeStreek er echt iets anders en moois van gemaakt?

Hout

Wat gelijk duidelijk wordt bij de eerste slok is de houtsmaak die dit bier heeft. Op het etiket is al te lezen dat het bier op eikenhout is gelagerd maar deze invloeden zijn onverwachts erg goed merkbaar in het bier. Dit levert absoluut een herfst-achtige smaak aan het bier. Ook is dit bier flink gehopt, iets wat niet vaak is bij een bier in dit genre. de hopbitterheid matched mooi met het eikenhout. Het bier heeft een lange en prettige afdronk. Met 6% is het een relatief licht bier, daardoor drinkt het fijn weg.

Conclusie

Eindelijk een najaarsbier (ik ga de term Bock echt niet meer noemen) die ik erg lekker vind! Door de hoppigheid goed te drinken op een mooi nazomer dag en door het hout ook lekker op een gure herfstavond.

Ik vind niet alle bieren van VandeStreek even goed, maar de 6% Extra Herfst is een aanrader van formaat! Proeven dus!

vandestreek

Volg Nils op Untappd:
Nils op Untappd

 

 

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *