Recensie: Duvel Tripel Hop 2013
Duvel Tripel Hop 2013, dit jaar gebruikt Duvel de Sorachi Ace hop uit Japan voor de 2013 editie van de Tripel Hop. Deze hopvariëteit is een “dubbeldoelhop”, bij het bierbrouwen gebruikt zowel voor zijn aromatische als zijn bittereigenschappen. Deze Japanse variëteit werd ontwikkeld door de Sapporo Breweries, oorspronkelijk voor gebruik in hun eigen bieren, maar deze is inmiddels vervangen door andere nieuwere variëteiten.
Tripel Hop betekent dat deze Duvel driemaal zoveel hop bevat als de normale Duvel. Deze variant is daarom ook een stuk bitterder dan de normale Duvel, maar door deze Japanse hop te gebruiken proef je diverse Oosterse citrusvruchten terug in het bier.
De 2013 is een van de betere edities van de Tripel Hop, dat merk je wel goed aan de slijteren die deze variant maar moeilijk op voorraad weten te houden.
Aanrader!
One thought on “Recensie: Duvel Tripel Hop 2013”