Take The Black Stout is Ommegang’s tweede Game of Thrones-bier


Take-The-Black-Stout-Game-of-Thrones-Beer
Wie kent de serie inmiddels niet: Game of Thrones. Het high fantasy-verhaal naar aanleiding van de boekenreeks scoort wereldwijd als een malle. De Amerikaanse brouwerij Ommegang (niet te verwarren met het Belgische bier) is inmiddels vriendjes geworden met de verantwoordelijke tv-zender HBO en heeft de benodigde licensering op zak om heus GoT-bier te mogen brouwen. Het eerste bier ‘Iron Throne’ was een succes en verkocht snel uit.

Inmiddels heeft Ommegang het tweede bier in de GoT-lijn aangekondigd. Stoer is de naam in ieder geval: Take The Black Stout. Het diepzwarte stoutbier is geïnspireerd op de Nights Watch (fans weten natuurlijk hoe of wat) en heeft een alcoholpercentage van 7 procent. Voor het brouwsel heeft Ommegang naast de gebruikelijke ingrediënten ook caramel, chocolade en geroosterd mout gebruikt. Het bier is bovendien op smaak gebracht met steranijs en zoethout. Wat de hop betreft is gekozen voor Northern Brewer.

Dit bier is zoals gezegd niet het eerste GoT-brouwsel dat het levenslicht ziet. Eerder kwam Ommegang al met de ‘Iron Throne’, natuurlijk een verwijzing naar de troon van King Joffrey. Dat verkocht snel uit, waaruit de brouwerij een lesje trok: voor The Black Stout zal het zijn productie meer dan verdubbelen.

Take The Black Stout is vanaf deze herfst verkrijgbaar in gekurkte flessen van 750ml, via het wereldwijde distributienetwerk van Ommegang. Voor het bier komt ook een speciaal glas beschikbaar.

Comments

comments

One thought on “Take The Black Stout is Ommegang’s tweede Game of Thrones-bier”

  1. Pingback: Fire and Blood ommegang's nieuwe Game of Thrones bier - Bier Netwerk
  2. Trackback: Fire and Blood ommegang's nieuwe Game of Thrones bier - Bier Netwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *