Top 5 van de beste bieren tijdens Halloween

Trick or Treat! Het is Halloween! Het leukste en gezelligste feest van het jaar wat bij betreft. Helaas wordt het in Nederland nog niet zo uitgebreid gevierd als in Amerika of in Engeland maar het begint steeds meer te komen.
Maar tijdens Halloween willen we natuurlijk ook een bier drinken die bij dit feest past.

Wij hebben een selectie gemaakt van ‘Halloween’ gerelateerde bieren.

Southern Tier – Pumking

6-both-southern-tier-pumpking-best-pumpkin-beers

Pumpkin Ales zijn in de VS enorm populair! Zoek op Beeradvocate op de term pumpkin en je krijgt meer dan 600 hits. Drankwinkels in de VS liggen vol met allerlei pompoen bieren. De Pumking van Southern Tier is een van lekkerste. Het alcoholpercentage van het bier varieert jaarlijks nogal eens, de 2013 versie heeft een percentage van 8.6%. Het bier is lekker kruidig en vol. De pompoen smaak is sterk aanwezig. Uitgeschoken in het glas krijg je een mooi oranje gekleurd bier met een minimale schuimkraag. De PumKing is zeker de koning onder de Pumpkin Ales. Perfect voor Halloween!

 

De Molen / Flying Dog collaboration –  Bat Out Of Hell

batoutofhell

Samenwerkingen tussen brouwers zijn altijd leuk. Brouwerij De Molen en brouwerij Flying Dog maakte een combinatie tussen de Hel & Verdoemenis en de Gonzo Imperial Porter. En kruising tussen een Imperial Stout en een Porter. Pikzwart en vol met complexe aroma’s. met een alcoholpercentage van 9.2% niet te zwaar.

Persoonlijk vind ik het etiket geweldig, Flying Dog heeft hun opmerkelijk design de De Molen in verwerkt en heeft hierdoor een Gothic sfeer. Een heerlijk zwaar bier voor na het Trick or Treating.

 

 

 

Elysian Dark O’ The Moon Pumpkin Stout

elysian

 

Een van de bieren die hoog op mijn wishlist staat, helaas nog nooit gedronken maar wel een perfect Halloween bier. Een Stout van 6.5% met Pumpkin Spices. Een combinatie van gebrande mout, koffie, chocolade, kruiden en pompoen maken dit een uniek bier in het genre. Het etiket is natuurlijk ook absoluut Halloween waardig, volle maan en een weerwolf, Elysian weet wel hoe ze mooie etiketten kunnen maken die bij hun bieren passen.
Gezien de rijkheid van smaak en aroma in dit bier is dit een sipper in plaats van een drinker.

 

 

Sherpherd Spooks Ale

GBR - Engl - Shepherd Neame Brew - Spooks Ale

 

Sherpherd Neame Spooks Ale is een traditioneel Engelse Ale met een alcoholpercentage van 4.7%. lekkere Hop bitterheid en citrus aroma voeren de boventoon in dit bier. Drink if You Dare The Official Ghost Brew for All Hallows, dit lijkt ons wel het ultieme biertje dat alleen tijdens Halloween gedronken kan worden. Een bier voor het Engelse platteland, mistig en donker, een verlaten Pub in een smal steegje, misschien heet de Pub wel The Slaughtered Lamb? Bierbeleving noem ik zoiets, Sherpherd Neame weet het voor elkaar te krijgen.

 

Weyerbacher Old Heathen

oldheathen

Wederom een Imperial Stout, lekker alcoholwarm en perfect voor deze gure herfstdagen. De Old Heathen is een complex met vol met aroma’s door de diverse mout en hop die gebruikt zijn om dit bier te creëren. Flinke aroma van koffie en chocolade maar ook licht fruitig in de neus. Old Heathen is een mooie stout met een sfeervol label dat perfect gedronken kan worden tijdens All Hallows Eve.

 

 

Namens BierNetwerk: Happy Halloween!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *