Trappistenbrouwerij De Kievit komt met ‘Zure Zundert’, gerijpt in balsamicovaten

Zundert heeft nog niet zo lang geleden hun trappistenbier op de markt gezet. Vanaf het begin zijn enkele liters op houten vaten gezet, in dit geval balsamicovaten. Het resultaat is de Zure Zundert en die is vanaf volgende week te proeven.

Het brouwsel is ‘not for the faint of heart’: volgens de trappisterij gaat het om een bier met behoorlijk zure en kruidige toetsen, te danken aan de balsamicovaten. ‘Balsamico is een ambachtelijk streekproduct, net als onze bieren, maar dan met een zeer uitgesproken smaak’, aldus een woordvoerder. We kregen vaak te horen dat ons bier zich qua geur en smaak kenmerkt door subtiliteit. Deze keer wilden we het roer helemaal omgooien en alle volumeknoppen opendraaien.’

Maaltijdbeleving

Voor het brouwproces is naast gerst ook gebruikgemaakt van Italiaanse rijst en griesmeel. ‘We wilden de beleving van een compleet Italiaanse gerecht in één bier stoppen. In dit geval een goede risottomaaltijd met Italiaanse salade. De griesmeel geeft een Polenta-beleving, een traditioneel Italiaans nagerecht’, licht de woordvoerder toe.

Zure Zundert heeft drie maanden op de vaten gerijpt en heeft een alcoholpercentage van 8.5 procent. Volgens de brouwer heeft het in de neus en op de tong notities van met name balsamico, polenta en risotto. De balsamicovaten zijn afkomstig uit Modena.

Het bier is vanaf volgende week verkrijgbaar bij de betere slijterij, de horeca en bij de Italiaanse restaurants.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *