Van Honsebrouck lanceert twee nieuwe bieren, Filou en Barista Chocolate Quad

Van Honsebrouck zit middenin een verhuizing naar een nieuwe locatie, maar dat weerhoudt ze er niet van nieuwe bieren op de markt te zetten. De Belgische brouwer, met name bekend van hun Kasteelbieren, trok onlangs het witte doek van twee nieuwe brouwsels.

Filou

Het eerste bier dat op de markt verschijnt is Filou. Dit is een tripel met een alcoholpercentage van 8,5 procent. Volgens de makers is het een bier dat ‘goed vult, maar gemakkelijk wegdrinkt’. Het zou minder bitter en geslepen zijn dan hun bekende Brigand. Filou verschijnt in het voorjaar eerst op fles in de horeca, pas eind dit jaar vindt het zijn weg naar de (Belgische) supermarkt.

Filou

Barista Chocolate Quad

Rond Pasen wordt het bier Barista Chocolate Quad op de markt gezet. Het gaat om een donker seizoensbier met tonen van koffie en chocolade. Een deel van de batch is bedoeld voor export naar de Verenigde Staten. Als basis is hun Cuvée du Chateaux gebruikt. Volgens de brouwer zal het bier de ‘wenkbrouwen doen fronsen’ en is het verrassend genoeg ook fris. Het bier werd voorheen als proef in enkele cafés verkocht, volgens hen met succes.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *