La Trappe Brouwmeester geeft ‘Sneak Peek’ voor de komende Oak Aged versies

La Trappe heeft zich de laatste paar jaar bewezen de meest vooruitstrevende Trappistenbrouwerij van de wereld te zijn. Naast hun breed assortiment vullen ze al een aantal jaren hun Quadrupel af op eikenhouten vaten. Iedere “batch” heeft weer een andere samenstelling. Meestal bestaan deze batches uit een blend van het bier dat afkomstig is uit diverse eikenhouten vaten. Van witte wijn tot cognac, van bourbon tot brandy. De serie is enorm breed.

De Batch 18 is pas enkele weken oud of brouwmeester Lodewijk Swinkels is al druk bezig met het samenstellen van Batch 19.

Via Facebook vraag ik hem of deze hopelijk weer eens op whiskyvaten worden afgevuld.

10603704_10202333854267304_4780487801437029636_n

Nee Nils idd geen whisky, al hebben we die wel weer in rijping liggen. Deze keer nog Wijn (Banyuls, late Burgundy & Cognac).

Banyuls is een versterkte (zoetige) wijn uit de Roussillon streek.

Op de vraag wat hij nog in het ‘vat’  heeft zitten?

Hierna zal vrij spoedig whisky volgen, of “Kirsch” Schnapps

Een kersenschapps Oak Aged La Trappe dus. Schnapps is een sterk alcoholische likeur waar vaak fruit in wordt gebruikt.
Goed om te zien dat ze bij La Trappe continue op zoek zijn naar ontwikkeling van smaken en niet bang zijn om eens iets nieuws te proberen.  Zelfs een blend van de kersen-schapps met de whisky kan een mooi bier opleveren.

Bij La Trappe zitten ze voorlopig niet van de stilte te genieten.

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *