16.000 flesjes gestolen uit magazijn

Uit heprototypet opslagmagazijn van de Britse webwinkel Ales By Mail zijn in de nacht van maandag op dinsdag 16.000 flesjes bier van de brouwerij Brewdog ontvreemd. Dat meldt eigenaar Paul Kruzycki. De winkel looft een beloning uit voor tips die naar de daders kunnen leiden.

Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe vijftien onbekenden het magazijn binnendringen en de flesjes in een bestelwagen beginnen te laden. Ze gingen ruim twee uur hun gang. De ‘Prototype’-bieren Brixton Porter, Interstellar en Hobo Pop – alsook de recente release Moshi Moshi – van Brewdog zijn nog niet officieel in de handel te krijgen, maar al wel te bestellen via de website van de brouwerij. “Het is simpel”, aldus Kruzycki. “Als kleinhandels ze in grote hoeveelheden aangeboden krijgen door een niet-erkende groothandel, is er iets verdachts aan de hand.”

Het gestolen bier heeft alles samen een verkoopswaarde van zeker 40.000 pond (48.000 euro). “We loven een beloning uit voor nuttige tips. Niet alleen hebben ze de zaak een flinke economische klap toegediend, maar er zijn ook persoonlijke bezittingen van onze medewerkers ontvreemd. Er heerst totale chaos en wanhoop en we hopen de daders dan ook snel te vatten. Indien u als zaak benaderd bent door verdachte leveranciers, verzoek ik dan ook om ons of uw lokale politiekantoor zo snel mogelijk te verwittigen.”

Dennis Vansant

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *