Abdij van Averbode stelt eigen bier voor

averbode flesjeBelgië is weer een bier rijker. Vorig zomer maakte de Abdij van Averbode al bekend dat ze weer met een eigen bier zouden komen. Van de 13e tot de 20ste eeuw werd er ook al bier gebrouwen in de abdij en dit nieuwe bier is dan ook een eerbetoon aan de geschiedenis van de abdij.

Het bier zal, niet zo verrassend, een blond bier worden met een alcoholpercentage van 7,5 procent. Wat dan wel weer wat verrassend is is dat het bier met de dry hopping techniek verrijkt wordt. Hierdoor zal het bier een meer fruitiger karakter krijgen dan de doorgaans gebruikelijke bittere blond bieren. Niet iets wat je verwacht van een abdijbier. Het bier wordt dan ook niet in de abdij zelf gebrouwen maar door Brouwerij Huyghe, bekend van de Delirium.

Het bier dat ook gewoon Averbode heet is nu verkrijgbaar in winkels en bij de abdij zelf en zal beschikbaar zijn in 33cl en 75cl flessen. Vanaf 30 april zal supermarktketen Delhaize het bier ook gaan verkopen.

De paters willen trouwens wel weer een microbrouwerij in de abdij installeren zodat ze zelf ook weer bier kunnen gaan brouwen. Het door hun zelf gebrouwen bier zal dan alleen in de abdij te proeven zijn. De abdij bevindt zich in de deelgemeente Scherpenheuvel-Zichem, zo’n 50 kilometer ten oosten van Mechelen.

Volg Martijn op Untappd:
Martijn op Untappd

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *