Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen introduceren ‘Craft Beer’ tijdens de vlucht

2011-11-28_14-41-02_71-778952

Vliegtuigmaatschappijen over de gehele wereld verbeteren continue hun kwaliteit van de aan boord te verkrijgen maaltijden en drankjes. Gezien de toenemende populariteit van speciaalbier zijn er al diverse grote vliegtuigmaatschappijen die ook speciaalbier serveren tijdens de vlucht.

De verkoop van Amerikaans speciaalbier is in 2013 toegenomen met 20% ten opzichte van het jaar ervoor, 14.3 miljard dollar aan speciaalbier werd er omgezet. Dat is een bulk geld, logisch dat de maatschappijen hier ook brood in gaan zien.

Delta Airlines verkoopt al 20 jaar flesjes Samuel Adams lager tijdens de vlucht. Nu ook steeds meer brouwerijen BostonLagerCan1kiezen voor blikjes in plaats van flessen, is de stap nog gemakkelijker. Dit levert namelijk minder ruimte op en is minder van gewicht.
SouthWest Airlines is daardoor pas begonnen met het verkopen van Fat Tire een Amber Ale van New Belgium Beer Company op 700 van hun vluchten.
Ook Alaskan Airlines verkoopt speciaalbier binnen de VS en Hawaii. Zelfs de regionale maatschappij Sun Country verkoopt het lokale bier uit Mnneapolis, Surley Brewing Co. tijdens de vlucht.

Omar Ansari, eigenaar van Surley Brewing Co. verteld: “Overal is het tegenwoordig mogelijk om een goed biertje te drinken, in de kroeg, club, football stadium, waarom niet tijdens de vlucht? Gezien de huidige groei van de brouwerijen is het nu ook mogelijk om aan de vraag te kunnen voldoen.”.

Toch is er een kleine kanttekening bij het drinken van je favoriete speciaalbiertje tijdens de vlucht. De smaak wordt namelijk lichtelijk beïnvloed door de hoogte. De aroma en bitterheid komt iets minder ten goede. Volgens Jim Koch, mede oprichting van The Boston Beer Co. (Samuel Adams), is daarom een een moutig en hoppig biertje het beste te drinken onderweg.

“Dit is een stap in de richting van het wereldwijd accepteren van speciaalbier”. Met een beetje geluk kunnen we op een niet al te lang termijn op ieder vlucht ‘Craft Beer’drinken, voorspelt Koch.

Wij zijn benieuwd wanneer we een Rooie Dop Chica Americana kunnen drinken tijdens onze KLM vlucht.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *