Klein Duimpje introduceert imperial stout B.A.I.R.S

De Hillegomse huisbrouwerij Klein Duimpje heeft vandaag het witte doek gehaald van een houtgerijpte versie van een imperial stout. De brouwerij riep via Facebook op een naam te bedenken. Wouter Plomp had volgens hen de leukste inzending: ‘B.A.I.R.S’, wat staat voor Barrel Aged Imperial Russian Stout.

Bladnoch nr #4644

Het bier heeft een hoog alcoholpercentage: met 14 procent mag je het een behoorlijk zware jongen noemen. Het heeft een half jaar gerijpt op het vat nummer #4644 van de whiskymaker Bladnoch, een distilleerderij uit de Lowland-regio van Schotland. Klein Duimpje heeft voor deze imperial stout vier soorten mout gebruikt: pilsmout, caramout, zwartemout en ambermout. Het brouwsel is op smaak gebracht met Challangershop en Saazhop. De EBU-waarde bedraagt 70.bairs_kleinduimpje

B.A.I.R.S. is in het proeflokaal van de brouwer te koop. Ben er wel snel bij, er zijn maar 300 flessen gebotteld.

Momenteel werkt Klein Duimpje al aan een nieuw barrel aged-bier, dat zo rond december dit jaar klaar moet zijn. Het is niet precies duidelijk wat dit voor een bier wordt, wel wordt het volgens de brouwerij ‘weer helemaal anders’.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *