Brewdog komt met nieuwe bieren, waaronder twee collaboration brews

paradoxhh_1240Goed nieuws voor ons bierliefhebbers. De Schotse heren van Brewdog komen met een aantal nieuwe brouwsels. Het gaat om een zevental bieren waaronder twee collaboration brews en drie ‘barrel aged’-exemplaren.

Pikzwart

Eén van deze bieren was een aantal dagen terug al op onze Facebook-pagina te zien. Het bier viel vooral op door z’n pikzwarte kleur. Het krijgt de toepasselijke naam Coffee Badger mee en is een collaboration brew met de brouwers van het Deense Stronzo. Het zwarte goedje heeft een bedwelmend alcoholpercentage van 16 procent en heeft als belangrijkste ingrediënten honing en koffie. Het bier komt aan het eind van het jaar op de markt, nadat het eerst een aantal maanden heeft kunnen rijpen op whisky-vaten.

Passievrucht

Ook het nieuwe bier, genaamd My Name Is Zé, is een collaboration brew. Het is speciaal ontwikkeld voor de Braziliaanse markt en is een ‘infused’ IPA waarbij de nadruk ligt op de passievrucht. Het bier wordt samen met de Braziliaanse brouwer 2Cabecas gemaakt.

Tokyo

Het derde bier is een variant op een klassieker uit het Brewdog-assortiment, Tokyo. Het is een stout waarbij het alcoholpercentage van de eerste lichting 12 procent was en dat later werd opgeschroefd naar 18,2. Bij het nieuwste brouwsel zijn ze wat gezakt naar 16,5 procent, maar hebben de heren naar eigen zeggen de smaak wat beter uitgebalanceerd.

Wine barrel aged

Bij de volgende twee bieren gaan de Schotten op de wijntoer. Black Jacques is een donkere Imperial Saison die gerijpt wordt op Franse rode wijnvaten. Zijn tegenhanger is een amberkleurige Saison die nog geen naam heeft. Dit bier wordt ook gerijpt op wijnvaten en zou een Riesling-achtige smaak hebben. Black Jacques moet binnenkort al verkrijgbaar zijn, het bier zonder naam zou rond de herfst in de winkels moeten liggen.

Jasmine IPA

Dit bier zal enkel op de tap verkrijgbaar zijn in een aantal Brewdog Bars. Het zou gaan om een erg fris bier speciaal voor de lente. Het zal door de kleine oplage maar kort verkrijgbaar zijn.

Paradox Heaven Hill

Een nieuw bier uit hun Paradox-lijn. Het is een Imperial Stout met een alcoholpercentage van 15 procent. Het bier heeft twaalf maanden gerijpt op Amerikaanse bourbon-vaten. De heren van Brewdog omschrijven het met de volgende duidelijke woorden: ‘schizophrenic translatlantic son of a bitch of a beer’.

De nieuwe brouwsels zullen verkrijgbaar zijn via hun online webshop en in de Brewdog Bars. Wanneer ze in Nederland beschikbaar zijn is niet bekend, maar zodra wij ze in onze handen krijgen kun je de uitgebreide recensies hier lezen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *