Bier verkleint bij vrouwen risico op reuma met bijna een derde

bier-vrouwenGoed nieuws voor de dames onder ons (en voor alle dames die nog geen bier drinken): bier verlaagt bij vrouwen het risico op reuma. Preciezer gezegd: reumatoïde artrisis. Enkele slimmerikken van de Harvard Medical School hebben het bewijs geleverd.

31 procent minder risico

De onderzoekers volgden jarenlang 237.000 vrouwen en ondervroegen hen regelmatig over hun drinkgewoontes en hun gezondheidstoestand. Wat bleek? Vrouwen die jarenlang matig alcohol dronken, ontwikkelden minder vaak de ziekte dan vrouwen die geen alcohol dronken. Het beste ‘middel’ was bier: gemiddeld twee biertjes per week bleek het meest effectief in het voorkomen van reumatoïde artrisis. Vrouwen met die drinkgewoonte liepen 31 procent minder risico de ziekte te krijgen.

De onderzoekers zijn er niet precies uit waarom bier op die manier positief bijdraagt aan de gezondheid. Ze vermoeden dat het iets te maken heeft met de stimulatie van de productie van oestrogeen, wat reuma voorkomt.

Reumatoïde artrisis ontregelt je afweersysteem in met name je gewrichten. Daardoor kunnen op die plekken ontstekingen ontstaan.

Meer onderzoeksresultaten lees je hier.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *