St. Bernardus komt met nieuw bier; de Extra 4

Bernardus_bord

Het Belgische St. Bernardus voegt een nieuw bier toe aan zijn assortiment, de Extra 4. Het is een blond bier met een laag alcoholpercentage van 4,8 procent. Vanaf 15 mei moet het brouwsel in de schappen liggen.

Bernardus_extra4Helemaal nieuw is de Extra 4 niet. Het bier werd eerder al in de jaren ’70 gebrouwen. De biersoort, genaamd Enkel, raakte toen echter uit de mode, waardoor St. Bernardus besloot te stoppen met de Extra 4. De brouwerij uit het Belgische Watou denkt dat het nu tijd is het bier opnieuw te introduceren.

De Extra 4 is één van de oudste bieren van St. Bernardus en kent een lange geschiedenis. De brouwerij werd in 1946 opgericht als de commerciële tegenhanger van Westvleteren. St. Bernardus beschikte in die tijd over vier bierrecepten: Abt 12, Prior 8, Pater 6 en Extra 4. De laatstgenoemde was eigenlijk vooral bedoeld voor de monniken zelf, het werd zelden verkocht.

De St. Bernardus Extra 4 is een goudkleurig bier van het klassieke type ‘Enkel’. Het heeft een vrij laag alcoholpercentage van 4,8 procent. Het is een bier van hoge gisting en volgens de brouwer bevat het meer hop dan hun andere bieren.

Het bier wordt elk jaar in een gelimiteerde oplage gebrouwen en is beschikbaar in flesjes van 33 cl en vaten van 20 liter. Dit jaar was het al te proeven op het Zythos festival in Leuven, maar vanaf 15 mei moet het ook te koop zijn.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *