BrewDog kondigt nieuwe internationale locaties aan

camden-interiorDe Schotse brouwerij BrewDog heeft enkele nieuwe internationale locaties voor hun cafés aangekondigd. De ambitieuze ‘punks’ hopen in de loop van 2014 bars te openen in Sao Paolo, Tokio, Rome, Firenze en Berlijn.

Opvallende afwezige op de lijst is Brussel: de onderhandelingen voor de geplande locatie zijn afgebroken en men is momenteel nog steeds bezig om een nieuwe plaats vast te leggen. De bar in Brussel was het eerste project buiten het Verenigd Koninkrijk dat werd aangekondigd na BrewDog Stockholm, dat eerder dit jaar in de Zweedse hoofdstad de deuren opende als eerste internationale BrewDog Bar.

BrewDog Sao Paolo zal als eerste openen, in januari 2014. BrewDog zegt op hun website te zullen samenwerken met de ambachtelijke brouwerij Way Beer, dat een eigen huisbier voor de bar zal produceren.

BrewDog Tokio is gepland voor maart 2014. Het café heeft twintig taps en wordt de eerste BrewDog Bar in Azië. Saillant detail: de bar ernaast heet ’10 Sluts’.

core-rangeDe plannen rond Rome, Florence en Berlijn worden eerder vaag gehouden. Over de Italiaanse bars wordt gezegd dat de verbouwingswerken normaal in januari moeten beginnen. Er zou inmiddels een deal rond zijn voor een locatie in Berlijn. “Normaal werken we samen met lokale mensen die heel wat expertise in de horeca hebben, maar BrewDog Berlijn zullen we uitbaten met een geheel Britse kern”, klinkt het.

Intussen benadrukt BrewDog dat ze nog steeds zo sterk mogelijk aanwezig willen zijn op de Britse eilanden en nog steeds voortdurend naar locaties zoeken in Engeland, Schotland, Ierland en Wales. Men lijkt dus allerminst van plan hun sterke positie in het vaderland te laten verzwakken.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *