Trappist Zundert is al bijna uitverkocht

imagesSpeciaalbier is de laatste jaren erg in opkomst in Nederland. Sinds een week is ons land een nieuwe Trappistenbier rijker. Niet gek dus dat dit bier erg in de belangstelling staat de laatste dagen. De vraag naar dit bier groot., zo groot dat ze bij de Abdij Maria Toevlucht nog maar 1 flesje per persoon verkopen!

Woordvoerder Henri Reuchlin verteld tegen Omroep Brabant: “Mensen kunnen een sixpack kopen, maar daar zit dan maar één flesje ‘Zundert’ bij. De overige vijf zijn andere trappistenbieren. Zo kan iedereen het voorlopig nog proberen.” De abdij laat weten al duizenden kratten Zundert te hebben verkocht.

“Er is ook veel aangekocht door winkels en hoeveel zij van hun voorraad hebben verkocht, weet ik niet.” Bij de diverse drankenhandels in Nederland en België blijkt de trappist al weer uitverkocht te zijn. Ondanks de wisselende reacties is het bier uitermate populair. Iedere bierliefhebber wil de trappist proberen, zo vaak komt het immers niet voor dat er een nieuwe trappistenbrouwerij bij komt. Wereldwijd tellen we er nu negen. 6 in België, 2 in Nederland en nog 1 in Oostenrijk.

Reuchlin vertelt dat na de jaarwisseling de nieuwe voorraad klaar is. Wie het bier nog niet geproefd heeft zal nog even geduld moeten hebben.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *