Brouwerij Hof Ten Dormaal zwaar getroffen door brand

image

De Belgische hoevebrouwerij Hof Ten Dormaal in Tildonk (bij Haacht in de provincie Vlaams-Brabant) is dinsdagochtend ernstig getroffen door een uitslaande brand. De bottellijn, de opslagplaats en een groot deel van de voorraad, goed voor duizenden flessen bier, werden in de as gelegd. De brouwzaal zelf bleef grotendeels gevrijwaard. Omstreeks 13 uur was de brand volledig onder controle, meldt Hof Ten Dormaal.

De brouwerij maakte het nieuws zelf wereldkundig via haar facebookpagina. De brand zou omstreeks halfzeven dinsdagochtend zijn uitgebroken. Buurtbewoners sloegen alarm rond acht uur, toen ze rook uit de schuur zagen komen. Naar verluidt zou een technisch defect de oorzaak zijn van de brand en zijn er geen aanwijzingen in de richting van kwaad opzet.

Hof ten Dormaal is al sinds 2009 actief in een grote schuur van een oude hoeve in Tildonk. Op die tijd werd het bedrijf een begrip in de bierwereld, zowel nationaal als internationaal. Bekende bieren zijn de Zure van Tildonk, hun gamma op vat gerijpt blond en donker bier, en hun vlaggenschip Wit Goud, een bitter blond bier met grondwortels van witloof. Dat bier zette hen voor het eerst in de kijker.

Foto: Facebook Hof Ten Dormaal

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *