Brouwerij Maallust presenteert quadrupel 1818

MAAL-1818-kistje-1818Op 30 november presenteert brouwerij Maallust haar paradepaardje, de 1818. Een quadrupel met 10% alcohol die slecht eenmaal per jaar gebrouwen wordt. Deze krachtige Drentse gerstewijn is flink moutig en bevat tonen van peer en zwarte bessen.

De naam 1818 slaat trouwens op het jaar dat Generaal Johannes van den Bosch de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Een maatschappij die zich inzette voor het heropvoeden van landlopers, bedelaars, weduwen en wezen. Hiervoor kocht hij grond aan in Drenthe die armen konden gebruiken om er graan te verbouwen. Brouwerij Maallust bevindt zich dan ook in het pand van de vroegere graanmaalderij.

De 1818 is verkrijgbaar in gewone 30cl flesjes en in 75cl flessen. Deze laatste in een oplage van, jawel, 1818 stuks en zijn hand genummerd. Op de Maallust site zijn deze nu ook te bestellen in een kistje samen met twee glazen, informatiebrochure en bierviltjes.

Volgens de brouwer gaat het bier perfect samen met een stukje vlees en dus zal er tijdens de presentatie de mogelijkheid zijn om wild van het spit en echte goulash te proeven, op traditionele wijze buiten bereid. De presentatie is nog te bezoeken, mail daarvoor naar proeflokaal@maallust.nl

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *