Signature Brew en metal band Mastodon komen met Double Black IPA

blacktongueIn navolging van bands als Iron Maiden, AC/DC en The Gratefull Dead komt de progressieve metalband Mastodon nu ook met een eigen bier. Dit doen ze samen met Signature Brew en die zijn duidelijk over hun activiteiten op hun site: Goede muziek verdient goed bier. En dus paren zij speciaalbier met internationaal gerenommeerde artiesten die van begin tot eind betrokken zijn met het bier.

Als je de muziek van Mastodon kent (of luistert via onderstaand filmpje) zal het je niet verbazen dat er niet voor een simpele ale of lager gekozen i,s maar voor een wat complexere stijl zoals de Double Black IPA. Die de toepasselijke naam Black Tongue heeft meegekregen.

Singnature Brew spreekt over hun krachtigste creatie tot nu toe met een rokerig begin die plaats moet maken voor de hevige bitterheid van Mosaic en Magnum hop. Carafa Special 3 mout en Marris Otter mout vormen de basis van dit metal bier.

De band wou een ‘pallet crusher’ maken en als je naar de specificaties kijkt lijkt dat gelukt met z’n 8,3% alcohol en120 IBU.

Black Tongue is te bestellen via de site van Signature Brew, die ook naar Nederland versturen. Maar door de hoge verzendkosten is het alleen te doen als je samen met een paar liefhebbers besteld.

Comments

comments

One thought on “Signature Brew en metal band Mastodon komen met Double Black IPA”

  1. Pingback: Mikkeller en Mastodon maken Mother Puncher - BierNetwerk - voor de bierliefhebber
  2. Trackback: Mikkeller en Mastodon maken Mother Puncher - BierNetwerk - voor de bierliefhebber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *