Bruisend Apeldoorn bierfestival

Steeds meer en vaker worden er bierfestivals gehouden. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Zondag 7 september was het bierfestival in Apeldoorn. Ook wel bekend onder de naam Bruisend Apeldoorn. Dit is de 9e editie van dit bierevenement.

biertje

Dit is naar mijn mening toch wel een van de wat grotere en ruimer opgezette bierfestivals. Met een hele keur aan Nederlandse maar ook een aantal buitenlandse brouwers (totaal rond de 50 stuks) was er genoeg te proeven.
Apeldoorn ligt voor mij niet heel ver van mijn woonplaats maar het OV zorgde er toch voor dat ik ruim één uur onderweg ben. Eenmaal aangekomen koop ik mijn bierglas en mijn munten. Langs de rand van het plein voor het gemeentehuis staan de brouwers en er zijn 2 soort van eilandjes waar de brouwers onder de grote tenten hun bieren schenken. Het weer belooft alleen maar goeds. Wat een dag zal dit worden. En ik heb nog niet eens een biertje op!

Vaak wil ik juist nieuwe dingen proberen. Nu zag ik de laatste tijd al wat over Schwarzbier voorbij komen op internet als ABT bier van de maand. Een Duits type bier.

Ik in mijn beste Duits het bier bestellen. Bleek er gewoon een Nederlander achter de tap te staan en heb ik maar braaf en toch een beetje beschaamd mijn biertje meegenomen. Eenmaal weer terug aan de grote tafel. Het bier bekeken, de kleur van het bier beloofde veel goeds maar eenmaal een slok genomen te hebben had ik duidelijk een hele andere verwachting dan de werkelijkheid. Ik vond het zelf nogal wat waterig aan doen. Desalniettemin heb ik het netjes opgedronken.

In Apeldoorn is het niet alleen het bier wat er te beleven valt. Er is op het grote plein ook ruimte gemaakt voor de kleine ik-mag-nog-geen-bier-drinkers. Ik zag al torenhoge ijsjes voorbij komen en de kinderen konden zich dan ook prima vermaken op het kinderplein.
Ook hier en daar was er vermaak op het plein voor de wel-bierdrinkers (of wijndrinkers, frisdrinkers). Van kleine bandjes tot straatartiesten die hoog in de lucht met messen aan het jongleren waren. Of die reclame maakte voor hun aanstaande Oktoberfest.

Mijn voornemen was natuurlijk om rustig aan te doen, maar door de gezelligheid, de zon die de paar spetters regen snel weer deden vergeten, is het niet helemaal gelukt en zat ik toch in een wat latere trein moe en voldaan weer op weg naar huis. Volgend jaar weer een kans om te proberen mij aan mijn voornemen te houden.

 

Gedronken biertjes:

  • Paljas IPA – Henricus
  • Schwarze – Neumarkter Lammsbräu
  • Mönchshof Bayerisch Hell- Kulmbacher Brauerei
  • Préaris IPA No Hops No Glory – Vliegende Paard Brouwers
  • Reuz IPA – ReuZenbieren
  • Tripel – Davo
  • Nordman über – Norman Beers

 

IMAG1079

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *