Brussels beursgebouw wordt mogelijk biertempel

Vorige week vrijdag werden in het Brussels beursgebouw de plannen gepresenteerd voor de nieuwe bestemming van hetzelfde gebouw. In 2018 moet het beursgebouw omgebouwd zijn tot de Belgian Beer Temple, een heus belevenismuseum.

De stad Brussel, het Brussels gewest en de federatie van Belgische Bierbrouwers gaan er samen voor zorgen dat het het museum een aantrekkelijke plek wordt waar zowel ruimte is voor educatie als entertainment. Er is dan ook goed gekeken naar soortgelijke attracties zoals de Heineken Experience in Amsterdam. Het moet vooral een plek worden die de mooie Belgische bierhistorie en cultuur weergeeft maar ook het brouwproces zelf zal aan bod komen. En natuurlijk zal er ook een plek in het museum komen waar bezoekers een bier kunnen degusteren of kunnen kopen.

Volgens onderzoek moet het museum zo’n 400.000 bezoekers per jaar kunnen trekken.

Belgian Beer Temple is overigens nog niet de definitieve naam en zou volgens de federatie van Belgische Bierbrouwers nog heel goed kunnen veranderen. Maar ze hebben dus nog vijf jaar bedenktijd om een geschikte naam te vinden.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *