Culinair: Muffin met Cookie Beer
Cookie Beer: dat bier is absoluut niet te drinken.
Daar zijn we het hier bij BierNetwerk allemaal over eens. Maar zo eigenwijs als ik ben toch gekocht en geprobeerd. Mijn vermoeden werd waarheid: ik vond het niet lekker. Maar net zoals bij de Kasteel Rouge die ik in de pannenkoeken heb gebruikt, kon ik ook dit bier niet door de gootste gieten.
Wij zijn van de vernieuwing, dus probeerden we eens wat anders dan pannenkoeken. Na een beetje overdenken. Het moest niet te moeilijk worden voor deze keukenprinses. De trend van deze tijd muffins. En daar kan ook bijna niks fout aan gaan.
Het recept
Wat moet je in huis hebben of halen voor deze muffins
- 75 gram ontbijtkoek alvast in kleine stukjes gesneden
- 75 gram suiker
- 100 gram bloem
- lepel baking soda
- snufje zout
- 1 eetlepel honing
- 50 gram plantaardige olie
- 125 gram (Cookie)bier
En hoe ga je dan te werk?
- De oven kun je alvast aanzetten op220° graden om voor te verwarmen. Je begint met de al klein gesneden stukjes ontbijtkoek. Dit doe je in je keukenmachine, mocht je die zoals ik niet hebben kan je ook gebruik maken van een staafmixer, en laat je mixen tot dat het kleine kruimels zijn.
- De ontbijtkoek gooi je in een grote kom. Hier doe je ook de zout, baking soda, bloem en suiker bij. Dit meng je droog tot alles goed door elkaar zit.
- In een ander klein schaaltje kluts je het ei. Daarna gooi je hier de plantaardige olie en de vloeibare honing bij. Het bier komt er als laatst bij. Let hier op! Dit vermeng je tot een mooi glad mengseltje.
- Dit kleine schaaltje gooi je bij de grote kom droge kruimels. Dit mix je kort tot een mooi geheel.
- Vervolgens verdeel je het over de vormpjes. Je hebt in totaal genoeg voor 8 muffins. De vormpjes moeten niet helemaal vol zitten omdat ze nog iets om hoog komen tijdens het bakken.
- De oven verwarm je voor op 220 graden en laat de muffins in 15 minuten mooi goudbruin bakken.
- Het is lastig te zeggen of je nou het bier er ook daadwerkelijk in terugproeft. Dit omdat het bier erg de smaak heeft van speculaas en dus veel lijkt op ontbijtkoek. Des ondanks is dit een lekker makkelijk te maken lekkernij.