De Dochter van de Korenaar viert derde ZBF-trofee en nieuwe brouwerij

Assortiment-Dochter-van-de-Korenaar

De Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog vierde vandaag (zondag) groot feest. Niet alleen werd de nieuwe brouwerij plechtig geopend, maar ze gingen ook voor de derde keer lopen met de Consumententrofee van het Zythos Bierfestival (ZBF). Hun tarwe-IPA Crime Passionnel veroverde dit jaar de harten van de liefhebbers op het grootste bierfestival in de Benelux.

de_dochter_van_de_korenaar_crime_passionnelDaarmee vervoegt het hoppige biertje een illuster lijstje met laureaten uit de ketels van De Dochter: Embrasse Peated Oak Aged (stout) en Extase (double IPA). Al sinds 2011 is geboren Eindhovenaar Ronald Mengerink een vaste waarde op het hoogste schavot van het ZBF. In 2012 probeerden ze voor een stunt te zorgen door tweemaal te winnen met hetzelfde bier (Embrasse) en het recht uit het houten whiskyvaatje te tappen, maar toen moesten ze de prijs alsnog laten aan Duvel Moortgat met hun Duvel Tripel Hop Citra.

Met drie trofeeën is De Dochter nu de absolute recordhouder op het ZBF. Tot voor kort moesten ze die eer delen met brouwerij Dilewyns uit het Belgische Grembergen.

En daarmee hield het feestgedruis in het Belgisch-Nederlandse grensdorpje nog niet op. De Dochter liet ook de nieuwe brouwerij plechtig inwijden met een foodpairing-lunch. “We zijn zo trots”, laat Ronald Mengerink weten. “De prijs en de nieuwe brouwerij op dezelfde dag, dat valt allemaal prachtig samen. Het is dus de uitgelezen tijd voor een groot feest.”

De nieuwe brouwerij verviervoudigt de capaciteit, aldus Mengerink. “De oude locatie zal het proeflokaal en de winkel blijven huisvesten, en misschien laat ik er l’Enfant Terrible (hun ‘lambiek’, red.) rijpen.”

Een nieuwe brouwerij kunnen openen is toch heel wat. Zou die Consumententrofee er iets mee te maken hebben? “Het zal ongetwijfeld meespelen”, zegt Mengerink. “Dat je zoiets drie keer wint, betekent dat je lekker bier maakt. Het bevordert uiteraard de naamsbekendheid en geeft ons ook deels de mogelijkheid om te groeien.”

Wat staat er nogal op til bij De Dochter? Een bierfestival misschien? “We hebben hier een vrij groot terrein, dus dat zou in theorie wel kunnen. Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht, maar we zullen toch ons korps vrijwilligers eerst moeten uitbreiden dan”, gekscheert Mengerink. Ondanks de groei is De Dochter van de Korenaar officieel nog steeds een tweemansbedrijfje, bestaande uit Mengerink en zijn compagnon Martien van Gool.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *