Studenten lanceren speciaalbier Drakenjager

Studenten drinken bier. Dat is net als baby’s die melk drinken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vier jonge studenten in het Vlaams Belgische Leuven waren dan ook enigszins verbaasd dat er nog geen bier bestond speciaal gebrouwen voor hun “doelgroep”. Hoog tijd dus om dit zelf te gaan regelen dachten ze!
De eerste flesjes Drakanjager

Voor hun afstudeerproject besloten Lorenzo, Jo, Jonas en Olivier een onderneming te starten en zich daarmee te richten op het mogelijke gat in het reeds uitgebreide Belgische bieraanbod.

De heren hebben het aangepakt als “huurbrouwers”. Dat wil zeggen dat ze zelf met een concept (of zelfs recept) zijn gekomen en een bestaande brouwerij hebben gevraagd om dit bier voor hen te brouwen. Daarmee koop je dus eigenlijk je eigen bier in bij een brouwerij om het vervolgens weer door te kunnen verkopen. Een slimme tactiek om mee te starten. Uiteraard weet je niet op voorhand welke (kleine) brouwerij goed bier kan brouwen. Het nodige onderzoek en proeven is daar dus aan vooraf gegaan, aldus de heren. De keuze is uiteindelijk gevallen op Brouwerij Kerkom uit Sint-Truiden.
De Belgische studenten hebben gekozen voor een Donker Blond Gruit bier. Donker Blond legt zichzelf aardig uit maar met gruit zal niet iedereen bekend zijn. Gruit of gruut is een kruidenmengsel van allerlei inheemse kruiden zoals gagel, rozemarijn, jeneverbes e.d. welke vooral in vroeger tijden gebruikt werd (vaak als vervanger/voorloper van hop). Een biertje met wat extra diepgang dus.
Het plakken der etiketten
Drakenjager

Het studentenbier heeft de pakkende naam “Drakenjager” meegekregen. Dat lijkt leuk te passen bij het gebruik van gruit. Het lijkt daarmee een middeleeuws tintje te krijgen. Of dit bewust gedaan is, is de vraag aangezien de naam voortkomt uit verschillende suggesties van medestudenten. Uit de vijf beste ideeën is de winnaar gekozen.

Wij bij de redactie van Biernetwerk kunnen alleen maar zeggend dat we nieuwe initiatieven op biergebied alleen maar kunnen toejuichen en dat we benieuwd zijn naar hoe de Drakenjager smaakt. Wel vragen we ons hardop af of de Belgische studenten veel bakken speciaalbier zullen gaan drinken met “hun” naam er op of dat het pintje van de tap toch favoriet blijft…

Comments

comments

One thought on “Studenten lanceren speciaalbier Drakenjager”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *