Duits & Lauret Winterstout wint 2e prijs in Japan.

Afgelopen dagen was er in Japan de ‘Japanse International Beer Competition’. Dit event wordt jaarlijk gehouden in Tokyo en is de grootste biercompetitie van Azie. Deze bierkeuring is trouwens een van de vier grootste ter wereld. Of dit met omvang van het event te maken heeft of het aantal bieren dat mee doet is onbekend. Het is wel zo dat de internationale top van bierkenners aanwezig is om de bieren te keuren en te waarderen.

De Winterstout van brouwerij Duits & Lauret uit Vleuten won in de categorie Foreign Style Stout de 2e prijs. De Winterstout is een vol bier met smaken van koffie en caramel met een alcoholpercentage van 8,5%. Deze stout is alleen in de wintermaanden verkrijgbaar (tussen november en februari).

Ook de Nederlandse brouwerij Rodenburg won een prijs op het festival met hun Rha IPA in de categorie English style pale ale. Zij sleepte de 3e prijs in de wacht.

Of deze prijzen nog een een flinke export gaat opleveren voor onze Nederlandse brouwerijen valt nog te bezien, toch betekent dit wel dat Nederland absoluut meetelt in de internationle bier top.

 

Comments

comments

2 thoughts on “Duits & Lauret Winterstout wint 2e prijs in Japan.”

  1. Pingback: Interview met Duits en Lauret | Campusblog
  2. Trackback: Interview met Duits en Lauret | Campusblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *