De vijf bieretiketten die het daglicht niet kunnen verdragen

Hoe belangrijk is het etiket van een bierflesje? Neem jij een flesje mee die een tof etiket heeft? Of kies je eerder voor het meest lelijke etiket? Hoe simpeler het etiket hoe beter het bier toch? De Molen kiest standaard voor wit met zwart en daarbij de botteldatum en ingrediënten. La Trappe heeft etiketten allemaal in dezelfde stijl. De Struise brouwers hebben weer een wirwar van verschillende etiketten.

Maar hoe ver wil een brouwerij gaan? Misschien is er wel een duistere keerzijde aan de etiketten en kiezen ze ervoor om hun fantasie werkelijk te laten worden met een reeks etiketten die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Duistere, horrorachtige bierflesjes waarvan de inhoud misschien nog wel spannender is dat het etiket?

Hierbij 5 bieretiketten, geschikt voor een horroravond of perfect voor Halloween:

ClownShoes_Vampire_violet2-e1322741749285Clown Shoes – Vampire Slayer

The Vampire Slayer van Clown Shoes is een Imperial Stout met een lichte rook smaak. Op Ratebeer krijgt deze stout een 99/87 en daarom aanwezig in dit lijstje. Het bier is door Clown Shoes gebrouwen als ‘Anniversary Ale’. Het etiket heeft een gothic feel en we zien een vampieren jager in gevecht met een vampier.

 

 

Three-Floyds-Zombie-Dust-570x404

Three Floyds – Zombie Dust

Zombie Dust van Three Floyds Brewery is een  American IPA gebrouwen met de Citra hop. Deze IPA scoort zeer hoog op Ratebeer (100/100).
Op het label zien we een soort zombie koning in een harnas.

 

 

 

AleSmith_Happy_Bloody_Valentine_Ale Alesmith – My Bloody Valentine

Het perfecte bier voor Valentijnsdag maar past door de bloederige inhoud goed in dit lijstje. Een Amber Ale (Evil Dead red, volgens de brouwers). Caramel zoetig maar toch lekker gehopt. Eenmaal per jaar gebrouwen en scoort 98/100 op Ratebeer.
Met een alcoholpercentage van 6,66% is dit natuurlijk een ultiem horror bier!

 

 

beer_212003Merciless Brewing- Fast Decay

Merciless is de alter-ego van Brouwerij De Molen. Pas dit jaar opgericht en nu al opvallend gezien zijn duistere horror geïnspireerde labels.

Fast Decay is een DIPA (Double India Pale Ale) met een alcoholpercentage van 10,6%. Een flinke knaller dus.
Het bier is behoorlijk fruitig, lees Grapefruit, Citrus, Tropisch Fruit. Maar ook licht zoetig door de mout.

Het etiket is misschien de meest ranzige van deze 5, bloederige ogen in een fles, wegrottend. Ik zeg proost!

 

 

Lost-Abbey-Track-7-570x816

Lost Abbey – Devil Inside (Track #7)

Gebrouwen eenmalig en uitgebracht als Box Set, geïnspireerd door allerlei Rock Anthems. Devil Inside is geïnspireerd op de gelijknamige track van INXS uit 1988.
Een Wild/Sour ale met een alcoholpercentage van 8,1%. Dit bier is een mis van de Lost Abbey Veritas 006 met bosbessen, kersen en mandarijn. Een zuur/fruitig bier.

Het etiket toont een cartoon van een vrouw die bevalt van een duivel baby. De duivel kijkt grijnzend toe. Een etiket met enig cynisme dus.

 

 

Vijf labels, vijf soorten bier, allemaal met een goede waardering volgens Ratebeer . Ze zullen niet allemaal even gemakkelijk te vinden zijn in de winkel, deze bieren. Maar goed, het is ook niet voor niks dat deze het daglicht niet kunnen verdragen…..

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *